Росія атакує ЗСУ новими дронами на оптоволокні. Як врятувати танки і бронемашини

90
0
TEILEN

У Курській області активно застосовуються нові російські дрони, керовані через оптоволокно. Передбачувана назва дрона — «Князь Вандал Новгородський», засоби РЕБ марні проти нього.
Оптоволоконні FPV-дрони могли уразити дорогу українську бронетехніку: їм не страшні засоби РЕБ, а відео передається у високій якості. Явний мінус — маршрут треба будувати так, щоб кабель не зачепився за дерева та інші перешкоди. Фахівці з аеророзвідки б’ють на сполох: у ЗСУ немає безпечних варіантів захисту від апаратів.
Російські військові активно застосовують на полі бою в Курській області нові безпілотники, керовані через оптоволокно і стійкі до радіоперешкод. Однак рішення окупантів було запізнілим: успішне просування ЗСУ стало можливим завдяки радіоелектронній атаці, яка засліпила розвідбезпілотники РФ, пише журнал Forbes.
Однак загарбники зробили висновки і відеоролики атак новими типами дронів стали з’являтися в соціальних мережах 12 серпня. Російська сторона стверджує, що оптоволоконні FPV-дрони уразили українські бронетранспортери БТР-4 і автомобілі.
У повідомленнях росЗМІ йдеться про те, що БПЛА розроблений науково-промисловим центром „Ушкуйник“ з Великого Новгорода і називається „Князь Вандал Новгородський“. Літальний апарат отримує команди і передає картинку з камери дротовою лінією. Пульт і безпілотник з’єднуються довгим тонким кабелем, яким відбувається двосторонній обмін даними.
Оператор захоплює ціль і безпілотник летить до неї, такі БПЛА перебувають у виробництві і потрапляють у війська в досить великих кількостях, стверджують пропагандисти.
Про знаходження оптоволоконної технології в російських дронах писав ще 7 березня 2024 року експерт зі зв’язку та безпілотних технологій Сергій Бескрестнов із позивним „Флеш“. Тоді після розбору українські фахівці говорили, що раніше нічого подібного не зустрічали.
Російський FPV дрон летів до цілі з котушкою тонкого оптоволоконного кабелю протяжністю 10 кілометрів.

Continue reading...