Заборонний знак з автомобілем та крапками: що він означає

77
0
TEILEN

На європейському континенті цей знак заборони поки ввела Іспанія, але до цього через його актуальність ось-ось можуть вдатися й інші країни Євросоюзу.
Новий знак заборони нагадує добре відомий попереджувальний трикутник „сипучий гравій“, однак тут малюнок на білому фоні в червоному круглому обідку. З-під машини летять круглі крапочки, хоча це також схоже і на вихлоп. Пояснило призначення цього знаку іспанське видання AS.
Знак R-120 належить до групи заборонних. Він встановлюється на вулицях у міській зоні й вказує на зону низьких викидів, куди транспорту з виском вмістом вихлопних газів в’їзд заборонено. Це не примха уряду Іспанії, а відповідь на Директиву 2058/50/EC Європейського парламенту про якість повітря.
Відповідно до Закону про зміну клімату та перехід до чистої енергії, цей документ вимагає від міст і муніципалітетів з населенням понад 50 000 жителів створити зону з низьким рівнем викидів. Саме тому в Іспанії використовують дорожній знак R-120.
Символ з машиною і крапками на білому тлі в круглій формі знаку заборони припав до вподоби іншим країнам ЄС. Там вже вивчають досвід іспанців і запросили розроблені креслення.
Зона низьких викидів зазвичай охоплює центр міста чи територію історичних пам’яток.

Continue reading...