Здобув "золото" Паралімпіади-2024: що відомо про Ігоря Цвєтова, який ігнорує фото з росіянами

70
0
TEILEN

У Парижі продовжуються літні Паралімпійські ігри-2024. Скарбничка України вже поповнилась 35 медалями, п’ять із яких є найвищого ґатунку.
У Парижі продовжуються літні Паралімпійські ігри-2024. Скарбничка України вже поповнилась 35 медалями, п’ять із яких є найвищого ґатунку.
Одну із паралімпійських золотих нагород Україні 2 вересня приніс Ігор Цвєтов. 24 Канал розповідає про вже триразового чемпіона Паралімпійських ігор, який став справжнім жахом для суперників у бігових видах програми легкої атлетики.“Золотий дубль“ на дебютній Паралімпіаді
Ігор Цвєтов – 30-річний параатлет із Миколаєва, який займається у Миколаївському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів „Інваспорт“. Спортсмен спеціалізується на дистанціях у бігу на 100 та 200 метрів.
У 2016-му році Цвєтов дебютував на рівні Паралімпійських ігор, який відбувались у бразильському Ріо-де-Жанейро, серед атлетів із церебральним паралічем. Ігор тріумфально дебютував на Іграх серед шаленої конкуренції.
9 вересня 2016-го року Цвєтов завоював „золото“ у бігу на 100 метрів у класі T35. Окрім перемоги українець ще й став автором нового світового рекорду. Цвєтов перевершив досягнення представника Китаю Сен Янга, який тримався із Паралімпіади Пекіна-2008. Новий рекорд від Ігоря склав 12,22 секунди.
Вже у забігу на 200 метрів український параатлет оформив „золотий дубль“. І знову не обійшлось без рекорду – 25,11 секунди.
Ось так із двох золотих нагород Ігор Цвєтов дебютував на Паралімпійських іграх та заявив про себе на увесь світ!
Цікаво! На Паралімпіаді-2016 у Бразилії українська збірна здобула 117 нагород – 41 золоту, 37 срібних та 39 бронзових. Із них 19 медалей було у легкій атлетиці.
Додамо, що саме після переможної Паралімпіади-2016 Ігор Цвєтов був нагороджений орденом „За заслуги“ III ступеня.Залишив за спиною росіян
Через три роки Цвєтов показав скандальним суперникам із Росії, де їх місце.

Continue reading...