Обстрілів буде більше. До чого варто готуватися українцям у найближчі два місяці

81
0
TEILEN

У найближчі два місяці обстрілів українських міст, найімовірніше, буде більше, попереджає аналітик Олексій Копитько. Він пояснює це виборами у США, що наближаються, і закликає українців залишатися сті…
У найближчі два місяці обстрілів українських міст, найімовірніше, буде більше, попереджає аналітик Олексій Копитько. Він пояснює це виборами у США, що наближаються, і закликає українців залишатися стійкими, не даючи ворогові шансу на перемогу, адже саме на нашу слабкість — його розрахунок.
Чому обстріли міст. І чому вони будуть. І чому в найближчі два місяці їх, найімовірніше, буде більше.
Той випадок, коли є головна лінія, навколо якої все вибудовується.
Вибори у США. 60 днів. 8,5 тижня. Фінішна пряма.
БУДЬ-ЯКІ заяви в цей період (навіть найприємніші для нас), але які не передбачають виконання ДО початку листопада, не означають НІЧОГО і переслідують виключно електоральні цілі. Це стосується не тільки США, а й чиновників ЄС і НАТО, які йдуть у вересні-жовтні.
Мають значення тільки факти, виражені в матеріалі. Треба відкидати все „глибоко символічне“, якщо воно не „глибоко матеріальне“.1. Трамп. Гарріс. Китай. Росія.
У кожного гравця своє бачення бажаного результату і того, як ситуація з війною може позначитися на балансі різних сюжетів (Близький Схід, Тайвань, Африка тощо). Цим і будуть обумовлені ходи.
Чинна адміністрація США показує, що найбільш бажаний сценарій на 60 днів — щоб була якась видимість контролю або замирення. Без різких рухів.
Пакети допомоги в останній місяць здаються досить консервативними. Плюс є ризик, що чинний президент США не повною мірою скористається повноваженнями щодо виділення допомоги (PDA). І те, що затвердив Конгрес, не буде реалізовано. Негатив може бути підтверджений (або спростований) через два дні, на черговому Рамштайні.
Частина держав-партнерів уже повідомила, що рішення про допомогу Україні на 2025 рік ухвалюватимуть у листопаді за підсумками голосування у США. У бюрократичному плані це означає, що ритмічна допомога (якщо така буде) почнеться не з 1 січня, а ближче до весни.
Тобто, 2025-й рік поки що в тумані. Без оцінки обсягів допомоги дуже складно говорити про якісь перспективи. Цифра в 40 ярдів, названа на саміті НАТО, поки залишається фантомом.2. По Росії основний маркер — мобілізація.

Continue reading...