Росіяни планують захопити Курахове і Вугледар, щоб розтягнути сили ЗСУ, – ISW

89
0
TEILEN

Військове командування РФ активізує спроби захопити Курахове і Вугледар у Донецькій області, щоб не допустити передислокації українських військ для по.
Військове командування РФ активізує спроби захопити Курахове і Вугледар у Донецькій області, щоб не допустити передислокації українських військ для посилення оборони Покровська.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).
У звіті зазначається, що останнім часом російські війська активізували наступальні зусилля, спрямовані на ліквідацію широкого виступу на захід та південний захід від Донецька, а також просування до траси Н-15 (Донецьк – Запоріжжя) й уздовж неї.
В ISW переконані, що скоординовані російські наступальні операції з південного флангу на Покровському напрямку на західний фланг оборони ЗСУ навколо Вугледара, ймовірно, мають на меті посилити тиск на українські сили, що обороняються на заході Донецької області, і створити умови для подальших успіхів у пріоритетних наступальних зусиллях РФ на Покровському напрямку.Тактичні успіхи біля Вугледара
Станом на 1 вересня росіяни суттєво активізували свої наступальні операції біля Вугледара на південний захід від Донецька і на сьогоднішній день досягли незначних тактичних успіхів у цьому районі.
Геолокаційні кадри, опубліковані 5 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися в центр Пречистівки на захід від Вугледара під час механізованого штурму силами близько роти.
Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 5 вересня, показують, що військовослужбовці 40-ї морської піхотної бригади піднімають російський прапор у північно-західній частині Пречистівки. Це свідчить про те, що російські війська, ймовірно, захопили цей населений пункт.
Російські військові блогери стверджують, що українські війська відійшли з Золотої Ниви на захід від Пречистівки і продовжують наступати у цьому районі.
Геолокаційні кадри, опубліковані 5 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися безпосередньо на схід від Вугледара біля шахти № 1 „Південнодонбаська“.
Український ресурс з відкритих джерел опублікував додаткові кадри, на яких видно, що російські війська провели кілька взводних механізованих атак поблизу Макарівки (на південь від Великої Новосілки і на захід від Вугледара) і Пречистівки протягом останніх днів.Ширша оперативна мета росіян
У звіті ISW також зазначається, що російські війська проводять відносно інтенсивні наступальні операції в інших місцях на південний захід та захід від Донецька. Активізація російських наступальних операцій під Вугледаром, скоріш за все, не означає, що темпи російських наступальних операцій в інших місцях на заході Донецької області, в найближчій перспективі знизяться.

Continue reading...