Ці 10 речей не варто говорити дітям, якщо ви на порозі розлучення

79
0
TEILEN

Розлучення батьків – дуже великий стрес для будь-якої дитини. І цей процес тягне за собою численні джерела стресу для самих батьків. Є фінансові та ма.
Розлучення батьків – дуже великий стрес для будь-якої дитини. І цей процес тягне за собою численні джерела стресу для самих батьків. Є фінансові та матеріально-технічні проблеми, а ще ж треба піклуватися про власне благополуччя та благополуччя дітей. Приймаючі рішення, батькам приходиться ретельно зважувати, як той чи інший спосіб дії вплине на дитину.
Які 10 речей психологи не радять говорити дітям, якщо батьки на порозі розлучення, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Huffpost.
Обов’язково переконайтеся, що ваша дитина знає, що їй дозволено висловлювати свої думки та почуття щодо того, що відбувається у житті вашої родини. Розмови про розлучення батьків можуть бути дуже складними для дитини, вона може втратити впевненість, орієнтування.
Завжди потрібно думати про те, як ваші слова вплинуть на дитину і часом батьки у своїй образі чи гніві можуть наговорити те, про що потім будуть шкодувати.Твоя мама завжди спізнюється
Будь-яка критика другого з батьків може завдати дитині шкоди. Дитина може сприймати це з образою, звинувачувати себе у чомусь.
„Суддя сказав мені, і це звучить правдиво: „Пам’ятайте, ваші діти – це наполовину ви, а наполовину інший батько“. Якщо я кажу щось погане про свою дружину, я кажу щось погане про свою дитину“, – пояснив адвокат з сімейного права Рендалл Кесслер.
Критика може бут виправданою, але все одно утримайтеся від її висловлювання перед дитиною, інакше вона може сприйняти це так, ніби ви її критикуєте.
Крім того, адвокат радить не підтримувати жодної критики, яку може висловити сама дитина. Не повторюйте негативу, з яким дитина може прийти до вас. Знайдіть спосіб відповіді, який не є критичним. Наприклад: „Мама робить усе можливе, щоб не спізнюватися“ або „Мама прийде одразу, як зможе“.
Варто поставити за мету говорити добрі речі про іншого з батьків, коли це можливо, пам’ятаючи, що ваша дитина може вважати це правдою про себе. І ще – вам може бути важко стримати критику, але ви моделюєте поведінку своєї дитину у майбутньому. Пам’ятайте про це.Тато й мама все ще люблять одне одного
Це може заплутати дітей, яким може бути важко зрозуміти, що існують різни види любові та стосунків між батьками. Вони також можуть припуститися фантазій, що батьки повернуться один до одного і знову будуть разом.
„Сказати таке може бути „спокусливо“, особливо, якщо ви та ваш колишній (чи майбутній колишній) поважаєте одне одного і піклуєтеся разом про всіх членів родини. Але дітям, швидше за все, буде важко розрізнити романтичне кохання від інших видів. Вони будуть ставити питання про те, чому ви не можете залишитися одруженими“, – пояснює психотерапевт Кейт Шарфф.
Вона радить казати дітям щось більш чіткіше. Наприклад: „Ми більше не кохаємо один одного. Іноді таке трапляється з дорослими, але батьки не можуть розлюбити своїх дітей.

Continue reading...