Вибори в США 2024 року: точна дата голосування

41
0
TEILEN

Вибори президента США у 2024 році стануть одним із найвизначальніших в історії країни. У гонці за Білий дім після насиченої виборчої кампанії зустріну.
Вибори президента США у 2024 році стануть одним із найвизначальніших в історії країни. У гонці за Білий дім після насиченої виборчої кампанії зустрінуться республіканець Дональд Трамп та демократка Камала Гарріс.
РБК-Україна розповідає, коли пройде голосування та стануть відомі результати.
Зміст
Коли відбудуться президентські вибори
Як відбуваються президентські вибори
Які основні хиткі штати
Коли розпочинається дострокове голосування
Що відбувається у день виборів
Коли будуть результати
Коли буде завершальний етап
Коли затвердять нового президента Коли відбудуться президентські вибори
День виборів – 5 листопада 2024 року. Переможець обійматиме президентську посаду протягом чотирьох років, починаючи з 2025 року.
Президент США має право самостійно ухвалювати деякі закони. Але переважно Трамп або Гарріс повинні будуть працювати з Конгресом для ухвалення нового законодавства.
На світовій арені у лідера США значна свобода у справах країни за кордоном та проведенні зовнішньої політики.
5 листопада виборці проголосують не лише за майбутнього президента, а й за кандидатів у Конгрес, які займуть місця у Палаті представників та Сенаті.Як відбуваються президентські вибори
Переможцем стане не той, хто набере абсолютну більшість голосів по всій країні. Кандидати змагаються за перемогу у кожному із 50 штатів.
У кожному з них є певна кількість так званих голосів колегії виборників, частково заснована на чисельності населення. Загалом виборники мають 538 голосів, для перемоги Трампу чи Гарріс достатньо 270 і більше голосів.
Вибори відбуваються за принципом „переможець отримує все“, причому це правило діє як на рівні штату (крім Небраски та Мена, в яких частина виборників обирається на рівні виборчих округів), коли обирається колегія виборників, так і на рівні самої колегії.

Continue reading...