Помер Левко Лук’яненко: найяскравіші цитати українського дисидента

346
0
TEILEN

Все своє довге життя чоловік виборював українську незалежність.
Увечері 6 липня від інсульту помер Герой України, дисидент та автор „Акту проголошення незалежності України“ Левко Лук’яненко.
Лук’яненко помер у віці 89 років. Все своє довге життя він боровся за незалежність України і врешті-решт досяг своєї особистої мети у 1991 році.
(Обітниця небу) з’явилася відтоді, як дізнався про нашого національного героя Северина Наливайка. І надалі думка, що Україна гідна бути незалежною державою, вже не полишала, а збагачувалася, розширювалася, укріплювалася. У 20 років я дав обітницю небу — здобути Україні волю.
Все життя я бачив себе однією з ланок у ланцюжку боротьби за незалежність України. Я для себе вирішив, що взяв прапор боротьби за незалежність України з рук УПА і повинен пронести його стільки, скільки зможу. Це і була моя місія.
Боже, дай моїй голові силу випромінювати думку, щоб через надземну сферу запалювати шляхетні душі українців на боротьбу за самостійність.
Негативно Лук’яненко ставився і до Росії. Тюрма народів, імперія зла, колоніальне ярмо – так дисидент завжди відгукувався про країну та її попередницю – Радянський союз, в якому Лук’яненко більше 25 років відсидів за ґратами за свою політичну позицію. Однак він завжди вірив, що Україна вийде з боротьби з Росією переможцем.
Російська Федерація — зменшена імперія зла — увійшла в суперечність із технічними, гуманітарними й моральними реаліями 21 століття й має бути демонтована. Задля реальної свободи України, задля національної свободи Ічкерії, Татарстану, Башкортостану та інших народів, що перебувають у московському колоніальному ярмі, — почніть мобілізацію (на добровільній основі) людей різних національностей, передусім громадян колишнього СРСР та країн так званої народної демократії, до української армії! Закличте уряди й народи, що дорожать національною свободою, до спільної боротьби проти імперії зла за звільнення московських колоній і вільного їх розвитку.
280 років українці допомагали московітам будувати російську імперію, а тепер доля зобов’язує нас її зруйнувати
В принципі Москва безсила проти України: 280 років українці допомагали московітам будувати російську імперію, а тепер доля зобов’язує нас її зруйнувати.

Continue reading...