Європа у вогні. Швецію, Латвію та Грецію охопили лісові пожежі

291
0
TEILEN

Смертоносні пожежі спричинила небувала спека.
Лісові пожежі, які зараз вирують у Європі, вже назвали сильнішими за останні десятиліття. Повідомляється про десятки загиблих – здебільшого це люди, які не змогли вчасно залишити пожежонебезпечну територію і виявилися в пастці в своїх будинках або автомобілях. Тиждень нагадує, у яких європейських країнах зараз вирують лісові пожежі.
ГРЕЦІЯ
У Греції від початку місяця стоїть спека, яка і спричинила смертоносні пожежі. Наразі відомо, що кількість загиблих унаслідок лісових пожеж у Греції зросла до 60 осіб. Найбільша кількість поранених і загиблих нараховується на морському курорті Маті, де на одній з вілл загинули 26 людей, повідомляє Guardian.
Уже відомо, що серед жертв грецьких пожеж є іноземці. Пожежна служба повідомила, що 156 дорослих та 16 дітей були доставлені в лікарню. Одинадцять дорослих людей перебуває у важкому стані.
Країни ЄС вже запропонували свою допомогу Греції. Як повідомляє Associated Press, Туреччина запропонувала відправити пожежні літаки для допомоги. Міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас подякував за пропозицію, але сказав, що допомога на цей час не потрібна.
„Ми робимо все можливе, щоб контролювати це“, – сказав журналістам прем’єр-міністр Алексіс Ципрас, додавши, що в регіоні було оголошено надзвичайне положення, і що всі сили були мобілізовані.
Ципрас оголосив три дні трауру у країні, але попередив, що пожежі все ще тривають.
„Ми не можемо допустити, щоб траур розбив нас, тому що ці години – це годин битви, єднання, мужності та, перш за все, солідарності“, – сказав він.

Continue reading...