Start Ukraine Украина — на русском Россия попала в дефолт по внешнему долгу. 124-й день войны. ОНЛАЙН

Россия попала в дефолт по внешнему долгу. 124-й день войны. ОНЛАЙН

214
0
TEILEN

Уже 124 день Україна боронить свою землю від повномасштабного вторгення Росії.
Уже 124 день Україна боронить свою землю від повномасштабного вторгення Росії. Найбільш активні бої точаться на Донеччині та Луганщині, де через ворожі обстріли щодня гинуть цивільні мешканці. Однак і вся інша територія країни живе під постійним ризиком ворожих атак. Про це нагадав попередній день, 26 червня, коли російські ракети летіли на Київ, Миколаївщину, Чернігівщину, Одесу, Черкаси. Артилерійські та мінометні обстріли не зупинялись на Харківщині та Сумщині. Тому Україна розраховує на допомогу партнерів, у першу чергу, зброєю. Триває саміт G7, днями має розпочатись саміт НАТО. Україна чекає від них рішучих дій. Хроніку попереднього воєнного дня читайте тут
Сортувати
09:53
Заступник генсека НАТО Мірча Джоане не погоджується з критикою Києва про те, що НАТО недостатньо допомагає Україні у захисті від агресії Росії.
„У нас у НАТО є згода про „розподіл ролей“. Альянс як такий надає Україні нелетальну допомогу, а держави-члени – летальну зброю. Зрештою, що важливіше для вас самих: цей розподіл, чи вам цікавий кінцевий результат, тобто надана Україні допомога? Тому я раджу друзям у Києві сприймати нашу допомогу в цілому“.
***
„Звичайно, ми всі аплодуємо та неймовірно захоплюємося сміливістю ваших солдат. Але один з компонентів їхнього успіху на полі бою – це те, що їх навчили веденню бою за стандартами НАТО! Це робив і Альянс як організація, і окремі союзники – канадці, британці, американці, поляки, румуни тощо. Нинішня настільки успішна діяльність ЗСУ – це комбінація героїзму та винахідливості. Ми справді бачимо багато класних військових рішень з їхнього боку. Але це – як раз ті рішення, які відповідають натівському стилю, які стали можливі завдяки тим підходам до командування, яким ми вас вчили. І це допомагає Україні!“.
09:44
Наслідки недільного обстрілу столиці: в лікарнях залишаються четверо потерпілих від ракетного удару по 9-поверхівці в Шевченківському районі Києва 26 червня, триває розбір завалів.
#Київ 27 червня о 08:00 відновлено аварійно-рятувальні роботи в дев’ятиповерховому житловому будинку у Шевченківському районі, що зазнав руйнувань внаслідок ракетного обстрілу 26 червня. Всього до робіт залучено 86 осіб та 9 одиниць техніки ДСНС. pic.twitter.com/DE4Tx41qkQ
DSNS. GOV. UA (@SESU_UA) June 27, 2022

09:30
Зведення від Генштабу
На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону. Крім того, продовжив обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Хрінівка та Янжулівка Чернігівської області. Завдав авіаційних ударів по населеному пункту Славгород Сумської області. На Слобожанському напрямку противник обстрілює підрозділи Сил оборони, веде радіотехнічну розвідку та радіоелектронну боротьбу. На Харківському напрямку здійснював обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Шевелівка, Піщане, Чугуїв, Шестакове, Замулівка та Руська Лозова. Вів штурмові дії в районі населених пунктів Дементіївка та Питомник, успіху не мав. Окупанти дистанційно мінували місцевість поблизу Федорівки, Українки, Замулівки, Шестакового та Перемоги. На Слов’янському напрямку ворог зосередив зусилля у напрямку населеного пункту Долина. Зафіксовано обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Богородичне, Адамівка, Хрестище, Грушуваха, Світличне і Курулька. Також окупанти завдали авіаудару неподалік Довгенького. З метою покращення тактичного положення, ворог веде наступ у напрямку населеного пункту Мазанівка, бій триває.

Continue reading...