Зведення Генштабу: окупанти зазнають значних втрат під Херсоном

98
0
TEILEN

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Окупанти ведуть наступи на трьох напрямках на Донеччині, продовжуючи мобілізацію місцевого населення. Водночас ворог зазнає втрат у Херсонській області.

За даними Генштабу, за добу, 9 січня, противник завдав 8 ракетних і 31 авіаційний удар. Здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню, у тому числі з цивільної інфраструктури міст Харків, Херсон, Краматорськ Донецької області та Очаків Миколаївської області. Є постраждалі серед мирного населення.

Противник веде наступальні дії у Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямах, намагається покращити тактичне становище на Куп’янському напрямку. Зосереджує зусилля на захопленні Донецької області у межах адміністративного кордону, успіху не має.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка, Червонопопівка Кузьмине Луганської області та Соледар, Білогорівка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Курдюмівка, Майорськ, Мар’їнка та Перемога Донецької області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив обстріл позицій наших військ та цивільних об’єктів у районах населених пунктів Бучки Чернігівської області; Старе, Шалигіне, Волфине, Попівка, Басівка та Петрушівка Сумської області та Стрілка, Зелене, Амбарне та Гатище Харківської області.

Continue reading...