Росіяни мають "слабкий та непевний" контроль над Роботиним: карти боїв ISW

157
0
TEILEN

Карти боїв ISW від 16 серпня – ЗСУ просунулись на територію Роботиного
Росіяни мають „слабкий та непевний“ контроль над Роботиним Запорізької області – ЗСУ, ймовірно, просунулись на територію населеного пункту.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).Ситуація в Харківській та Луганській областях
Українські війська вели наступальні операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна і, як повідомляється, просунулися 15 серпня. Міністерство оборони Росії (МО) заявило, що українські війська проводили невдалі наступальні операції поблизу Вільшан (15 км на північний схід від Куп’янська), Синьківки (8 км на північний схід від с. Куп’янськ), Новоселівського (14 км на північний захід від Сватового), Новоєгорівки (15 км на південний захід від Сватового), Білогорівки (12 км на південь від Кремінної), Роздолівки (31 км на південний захід від Кремінної), Кузьминого (3 км на південний захід від Кремінної), Веселого (31 км на південний захід від Кремінної).
Речник Західного угруповання військ РФ Сергій Зибінський заявив, що українські війська безуспішно атакували поблизу Синьківки, урочища Маньківка (приблизно 15 км на схід від Куп’янська), „лісу Уса“ (ймовірно, між Синьківкою та Лиманом Першим) та Новоселівського
14 серпня речник Центрального угруповання військ РФ Олександр Савчук заявив, що українські сили безуспішно наступали на сватівському напрямку. Російський військовий блогер стверджував, що 15 серпня українські війська безуспішно атакували поблизу Сватового і невдало здійснили невеликі атаки поблизу Кармазинівки (13 км на південний захід від Сватового).
Інший російський „воєнкор“ стверджував, що українські війська безуспішно атакували поблизу Торського (15 км на захід від Кремінної) та району Серебрянського лісу (10 км на південний захід від Кремінної). Координати, опубліковані ним, показують, що українські сили просунулися на південь від Діброви (7 км на південний захід від Кремінної).
Російські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна і, як повідомляється, просунулися 15 серпня. Український Генштаб повідомив, що російські війська проводили невдалі наступальні операції на південний схід від Вільшан та на схід від Петропавлівки (7 км на схід від Куп’янська).
Російський військовий блогер заявив, що російські війська наступають біля Синьківки. Інші російські військові блогери стверджували, що російські війська проводили наступальні операції поблизу Синьківки, Андріївки (15 км на захід від Сватового), Білогорівки та Веселого.
14 серпня російський військовий блогер заявив, що під Білогорівкою тривають позиційні бої та що російські війська інтенсивно атакують українські війська в районі Серебрянського лісу. Російське джерело стверджує, що в напрямку Сіверська (18 км на південний захід від Кремінної) діють підрозділи 123-ї окремої мотострілецької бригади.

Continue reading...