Ротація та демобілізація військових: Зеленський відповів на звернення українців

137
0
TEILEN

Звернення українців щодо важливих змін в армії були направлені до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля для їх опрацювання.
Три петиції, на які дав відповідь президент, стосуються служби в українській армії. Автори звернень просять вирішити питання щодо заміни особового складу, дати можливість відновитися військовим та вирішити питання із строковиками, які відслужили встановлені терміни.
Президент України Володимир Зеленський відповів на три петиції, які стосуються демобілізації, ротації та звільнення зі служби строковиків. Усі три звернення українців, які набрали необхідну кількість голосів, були направлені до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля для їх опрацювання. Відповідні повідомлення опубліковані на сайті Офісу Президента.Демобілізація військових
Зареєструвала петицію Смішко Маріна Володимирівна 24 серпня. У ній авторка просить провести демобілізацію за бажанням військовослужбовців після 18 місяців служби. Вона пише, що військові перебувають на фронті вже понад рік, а невизначеність термінів служби негативно впливає на них.
„Захисникам потрібен відпочинок для відновлення сил. Вони, як і фізично, так і морально – виснажені, і з кожним днем їм стає важче“, — йдеться у петиції.
У відповідь на звернення президент зазначив, що для відновлення та відпочинку військовослужбовців до законодавства були внесені зміни, які дозволили військовим під час дії воєнного стану отримувати частину щорічної основної відпустки та відпустки за сімейними обставинами і з поважних причин із збереженням грошового забезпечення.

Continue reading...