Чому ваш телефон може сильно нагріватися: основні причини та що з цим робити

141
0
TEILEN

Усі телефони можуть іноді нагріватися. Це не залежить від операційної системи та може стосуватися пристрою будь-якого виробника. Завжди потрібно знати.
Усі телефони можуть іноді нагріватися. Це не залежить від операційної системи та може стосуватися пристрою будь-якого виробника. Завжди потрібно знати причину, чому телефони перегріваються та як із цим боротися.
Про це пише РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на сайт антивірусних програм Avast.Ви надто інтенсивно використовуєте смартфон
Тривимірні ігри, відеозйомка та важкі програми створюють підвищене навантаження на відеоприскорювач та процесор. У результаті пристрій не тільки гріється, а й швидко розряджається. До такого ж ефекту призводить активна робота програм доповненої реальності, навігаційних та мережевих технологій на кшталт GPS, Wi-Fi, Bluetooth або 3G (особливо коли немає хорошого покриття).
Що робити
Намагайтеся не перевантажувати апарат. Щоб смартфон охолонув, робіть перерви під час тривалих ігрових сесій, завантаження об’ємних файлів із Мережі або під час роботи з камерою та важкими програмами. Відключайте навігаційні та мережеві модулі, коли вони вам не потрібні.На гаджеті є недопрацьовані програми
Можливо, якісь із встановлених програм містять помилки або погано оптимізований код, а тому нераціонально використовують ресурси системи. Через такі програми процесор може без вагомих причин працювати на підвищеній потужності. Закономірний результат: виділяється більше тепла, і швидше сідає батарея.
Що робити
Очистіть пристрій від усього зайвого. Якщо температура підвищується під час роботи з програмою, яка не є грою, відеосервісом або іншим ресурсомістким додатком, спробуйте видалити його або замінити аналогом. Крім того, не перешкоджайте оновленню окремих програм, оскільки нові версії можуть виправляти помилки.На апарат діють зовнішні фактори
Якщо гаджет знаходиться під прямим сонячним промінням, у кишені, під ковдрою або в щільному чохлі, це також може призвести до підвищення температури.
Окремо ці чинники рідко стають причиною перегріву. Але якщо діють одночасно кілька із них і ви при цьому активно використовуєте апарат, то ризик обпектися помітно підвищується.

Continue reading...