З чим пов’язана зміна риторики Макрона та чому без допомоги США на фронті буде колапс. Акценти світових ЗМІ 15 березня

162
0
TEILEN

З чим пов’язана зміна риторики Макрона та чому без допомоги США на фронті буде колапс. Акценти світових ЗМІ 15 березня в міжнародному огляді Еспресо
У фокусі міжнародних видань чергові заяви президента Франції Еммануеля Макрон про зміну мислення щодо війни в Україні, а також як у США намагаються знайти консенсус щодо допомоги Україні без якої Київ може бути на межі краху
Про це й не тільки писали світові ЗМІ станом на ранок 15 березня.Нова стратегія Макрона – стратегічна невизначеність. Але як її сприймають у Франції
Одним з головних хетлайнерів уваги світових ЗМІ продовжує залишатися президент Франції Еммануель Макрон, який значно посилив свою риторику щодо війни в Україні і готовий навіть відправити французькі війська на захист української держави. Як пише Politico, Макрон у своєму 30 хвилинному телеінтерв’ю в прайм-тайм у четвер знову відмовився виключити можливу відправку військ в Україну, а війну в Україні він назвав як загрозу існуванню самої Франції.
„Якби Росія виграла, життя французів змінилося б“, – сказав Макрон. „У нас більше не було б безпеки в Європі“.
Журналісти пишуть, що це інтерв’ю спрямоване на те, щоб схилити громадську думку Франції на користь нової стратегії президента – стратегічної неоднозначності. Воно почалося з того, що репортери французьких мовників TF1 і France 2 попросили Макрона пояснити його заяви від лютого, в яких він відмовився виключити відправку західних сухопутних військ в Україну. Адже ці коментарі викликали хвилю обговорення як вдома, так і за кордоном, і змусили провідних партнерів Франції по НАТО, включаючи Сполучені Штати, Сполучене Королівство та Німеччину, пояснити, що вони не надсилатимуть війська.
Макрон відповів, стверджуючи, що встановлення будь-яких обмежень щодо того, як реагувати на дії Москви, означає „вибір на поразку“. Більшу частину інтерв’ю президент Франції присвятив аргументам на користь збереження політики стратегічної неоднозначності, сказавши лише, що Франція не буде „очолювати наступ чи братиме ініціативу в цьому“.
Макрона також запитали про його поточні стосунки з Путіним, з яким він не спілкувався місяцями, за його словами, війна не повинна розглядатися як особиста проблема.
„Це не роман і не мильна опера. Поки ми говоримо, під наглядом президента Путіна в Україні гинуть чоловіки та жінки“, – сказав Макрон.
Раніше цього тижня французькі законодавці в обох палатах проголосували за безпекову угоду, яка підтвердила підтримку Францією заявки України на вступ до НАТО та пообіцяла фінансову та військову допомогу Києву.
Але французька громадська думка, схоже, не підтримує Макрона. В опитуванні Odoxa – 68% респондентів у Франції назвали коментарі Макрона щодо західних військ в Україні „неправильними“.

Continue reading...