Будинки, машини, квартири: розслідувачі відшукали майно голови Антимонопольного комітету (відео)

137
0
TEILEN

Розслідувачі відшукали нерухомість, авто, квартири Павла Кириленка та його родини. З’ясували, що члени сім’ї не мають доходів на купівлю дороговартісного майна.
Павло Кириленко 15 років перебуває на державній службі та отримує зарплату як держслужбовець. При цьому його тесть став власником маєтку під Києвом, в якому є двоповерховий будинок, гараж та гостьовий будиночок з вітражними вікнами.
Нинішній голова Антимонопольного комітету Павло Кириленко у своїй електронній декларації вказав не все майно, яким може володіти. Іншими квартирами, авто і нерухомістю володіють його близькі родичі. Основний приріст прибутків відбувся під час роботи чиновника на попередній посаді — голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ОВЦА). Про набутки Кириленка та його сім’ї ідеться у розслідуванні проєкту „Схеми“ на порталі „Радіо Свобода“.
Автори розслідування нагадали, що Кириленко очолив Антимонопольний комітет у вересні 2023 року. Весь час до цього моменту він працював виключно у державних інституціях. Спершу — був прокурором у різних регіонах України. Потім, у 2019 році, — став головою Донецької ОВА. Під час російського вторгнення — головою ОВЦА.
Кириленко отримував зарплату держчиновника з 2008 по 2023 рр. і за цей час здобув майна на суму 70 млн грн, — заявили журналісти. Вони вирішили встановити, хто володіє цим майном і чи могли ці люди на нього заробити.

Continue reading...