Рада директорів МВФ схвалила виплату $880 млн кредиту для України

106
0
TEILEN

Але очікує завершення війни у 2024 році.
Виконавча рада Міжнародного валютного фонду в четвер схвалила третій перегляд кредитної програми України на суму $15,6 млрд, дозволивши виділити $880 млн на бюджетну підтримку і довівши загальний обсяг виплат до $5,4 млрд, пише Reuters.
У МВФ наголосили, що ризики, з якими стикається Україна, залишаються надзвичайно високими, зокрема, через невизначеність навколо війни з Росією та перспективи зовнішнього фінансування, хоча голова місії в Україні Гевін Грей заявив, що Фонд все ще очікує, що війна в Україні завершиться до кінця 2024 року.
Грей повідомив журналістам, що загальні показники України за програмою розширеного фінансування з МВФ залишалися високими протягом першого року її дії, і Київ виконав усі кількісні критерії ефективності, окрім одного. Невиконання стосувалося податкових надходжень, але на дуже незначну суму.
За словами голови місії, Україна має отримати кошти найближчими днями. Це позитивна новина на тлі гальмування виділення додаткового пакету допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів з боку  Конгресу США.
Грей додав, шо МВФ повинен буде вивчити вплив на рівень боргу України, якщо американські законодавці вирішать перетворити частину цього фінансування на кредит, а не грант.

Continue reading...