"Не вистачає боєприпасів і піхоти": ЗСУ розповіли, чи зможуть втримати Покровськ

67
0
TEILEN

Яка ситуація в Покровську зараз – ворог наступає з двох боків, ЗСУ бракує боєприпасів і піхоти. Чи зможуть ЗСУ втримати Покровськ – читайте новини 1+1 (ТСН.ua).
Українські бійців кажуть – якби отримали „зелене світло“ на удари углиб Росії раніше, то військова ситуація була б іншою, і не було б наступу на Покровськ.
Росіяни масово стягують свої війська до Покровська – бази матеріально-технічного забезпечення українських сил та важливого транспортного вузла. Бійці Сил оборони України кажуть, що у ворога більше живої сили, тоді як їм не вистачає боєприпасів і піхоти.
Про це йдеться у репортажі The Guardian.Ситуація в районі Покровська
Журналісти видання побували у районі Покровська на Донеччині і бачили, як над головами російських військових зграями кружляють українські дрони, зокрема й ударні.
Журналісти на власні очі бачили, як один із дронів-камікадзе атакував окупантів на кладовищі у зруйнованому селі Михайлівка. Один загарбник вижив, але був поранений у ліву ногу. Він намагався надати собі першу медичну допомогу, але його шанси на життя були мінімальними.
„Він точно помре. Ворог не турбується про евакуацію поранених“, – сказав український майор Олександр Фанагей.
У статті йдеться, що наприкінці серпня росіяни захопили шахту неподалік від Михайлівки. Ворожі мініпросування було частиною широкомасштабного наступу, який почався із захоплення Авдіївки. Мета наступу – розширити вузький виступ углиб української території та захопити Покровськ.
Зазначається, що Покровськ є базою матеріально-технічного забезпечення та основним транспортним вузлом українських військ. Через місто проходять важливі автомобільні та залізничні магістралі. Відсутність контролю над ним ускладнить для Києва транспортування військ, продовольства і боєприпасів на інші ділянки довгого фронту, такі як Торецьк і Курахове. Доля Покровська тісно пов’язана з ситуацією в Донецькій області загалом.
Російські війська перебувають вже на підступах до Покровська. Минулого тижня їхні літаки знищили мости у місті та навколо нього, підготувавши основу для майбутньої фронтальної атаки.

Continue reading...