В ISW вказали ймовірні причини активізації російських військ на Курщині

51
0
TEILEN

росіяни, ймовірно, прагнуть швидше витіснити українські війська з Курської області до початку поганих погодних умов та/або для вивільнення своїх сил для наступа.
росіяни, ймовірно, прагнуть швидше витіснити українські війська з Курської області до початку поганих погодних умов та/або для вивільнення своїх сил для наступальних операцій на Донеччині.
Російські війська активізували свої зусилля з витіснення українських сил з Курської області близько вечора 10 жовтня та нещодавно просунулися далі вглиб головного українського виступу там, а також, за повідомленнями, майже повністю знищили менший український виступ у Глушковському районі.
В ISW припускають, що інтенсивні російські контратаки, ймовірно, мають на меті витіснити українські сили з Курської області до того, як погані погодні умови восени 2024 року та на початку зими 2024-2025 років почнуть обмежувати маневровість на полі бою.
Також в Інституті припускають, що російське військове командування прагне швидко витіснити українські війська з Курської області, щоб вивільнити бойові сили для своїх пріоритетних наступальних операцій у Донецькій області та послабити оперативний тиск на всьому театрі бойових дій, спричинений українським наступом.
Аналітики далі пояснюють.
Російські підрозділи, перекинуті з інших частин театру бойових дій до Курської області — багато з яких є підрозділами повітряно-десантних військ (ПДВ), які російське командування регулярно використовує для швидкого посилення пріоритетних оперативних зусиль — могли б слугувати підкріпленням для пріоритетних наступальних операцій російських військових на Покровському напрямку та в західній частині Донецької області.

Continue reading...