Американський досвід ветеранської політики обговорили під час конференції українських громадських організацій

55
0
TEILEN

Під час ветеранської конференції «Зміни після війни чи Перемога завдяки змінам?.
За словами ініціатора конференції, голови ГО «Вільні та Вірні», воїна-добровольця Віталія Герсака, який приєднався до присутніх в онлайн-режимі бо зараз перебуває на одній з гарячих ділянок фронту, ветеранська політика в США – це приклад того, як має працювати держава.
„Із досвіду ветеранської політики наших американських партнерів, кожен може винести щось своє. Високопосадовці – дізнатися, як побудована система турботи про Захисників у країні із найпотужнішою армією в світі. Депутати – про те, якою є роль представницької влади у вирішенні проблем ветеранів. Громадськість може оцінити, чого слід прагнути і яку систему будувати. Для військовослужбовців і ветеранів, це можливість побачити, що таке повага і турбота на практиці“, – зазначив Герсак.
За словами військовослужбовиці 112 окремої бригади Сил ТрО ЗСУ Катерини Поп, в США ще на початку 90-х років почали впроваджувати гендерно-орієнтовану підтримку жінок-ветеранок.
„На сьогодні жіночу ветеранську політику в США регулюють понад 20 окремих законів, реалізують близько десятка різних держінституцій та впроваджують кілька десятків спеціалізованих проектів і програм.

Continue reading...