Місце, якого немає: де в Києві розташований Музичний провулок (фото)

68
0
TEILEN

Київ – місто з цікавою історією та неймовірною архітектурою.
У Києві є безліч цікавих місць із неймовірною історією. Однак мало хто знає про невеликий Музичний провулок, який з’явився в столиці далекого 1873 року і згодом змінив життя великого міста.
Редакція „Телеграфу“ розповідає читачам історію провулка-„привида“, який був зруйнований практично вщент, але залишив про себе нагадування у вигляді кам’яної арки, яка збереглася до наших днів.Історія виникнення Музичного провулка у Києві
28 червня 1873 року всередині кутового кварталу між вулицями Васильчиківською (Прорізною) та Хрещатиком відбулося урочисте закладання нової будівлі музичної школи.
Цікаво, що складання кошторису та сама споруда будівлі у стилі бароко зроблені архітектором Олександром Шиле безоплатно.
До закладу необхідно було облаштувати доступний під’їзд і в 1874 році Київська міська дума виділила 300 рублів на облаштування тротуару від Васильчиківської вулиці до будівлі школи. Так і сформувався Музичний провулок, завдяки якому вже через півстоліття кияни почнуть чудово розумітися на музиці.
У 1883 році школа перетворена на музичне училище.

Continue reading...