"Великий дим" та "Місто Тигра": чи знаєте ви неформальні назви 8 відомих міст світу?

52
0
TEILEN

Кожне місто з довгою історією має якусь неформальну назву, що пов’язана з його особливостями. Деякі з них на слуху у людей, але більшість майже не.
Кожне місто з довгою історією має якусь неформальну назву, що пов’язана з його особливостями. Деякі з них на слуху у людей, але більшість майже невідома, хоча дуже цікава та своєрідна.
РБК-Україна (проект Styler) розповідає про 8 найцікавіших „прізвиськ“ міст по всьому світу.Лондон – „Великий дим“
Вважається, що називати Лондон Великим димом або Старим димом почали в 1874 році сільські жителі. Вони приїжджали в англійську столицю і бачили її, окутану сірим смогом.
Цей смог стелився по вулицях через активне спалювання вугілля – як у промислових цілях, так і для обігріву будинків. Однак насправді про „дим Лондона“ ще в 1661 році написав один з засновників Королівського товариства Джон Евелін у своїй брошурі під назвою Fumifugium („Коптильня“).
З кожним роком ситуація в англійській столиці ставала все гіршою, що призвело в 1952 році до катастрофи, яку назвали „Великий смог Лондона“. Венеція – „Наречена моря“
Неймовірно романтичний нікнейм Венеції – „Наречена моря“, виник завдяки традиції, що існує з 1177 року. Щороку, на сороковий день після Пасхи, у місті проводилася церемонія вінчання Венеції з морем – Sposalizio del Mare.
Дож виходив на човні в Адріатичне море і кидав у воду освячене золоте кільце, промовляючи латинською мовою: „Обручаємося з тобою, море, в знак істинного і вічного владарювання“.
Після цього починалося грандіозне святкування під назвою Festa della Sensa, і Венеція ставала справжньою Нареченою моря. Ця традиція зберігається й сьогодні, а роль дожа виконує мер.

Continue reading...