Не дратувати людей без причини і по дурості — уже великий внесок в оборону: на нас ще чекають непопулярні рішення

62
0
TEILEN

Інформаційне поле наповнилося песимізмом та апокаліптичними настроями. Відзначаючи це, аналітик Олексій Копитько закликає не піддаватися цьому тренду, бо зараз — момент невизначеності, коли для виснов…
Інформаційне поле наповнилося песимізмом та апокаліптичними настроями. Відзначаючи це, аналітик Олексій Копитько закликає не піддаватися цьому тренду, бо зараз — момент невизначеності, коли для висновків ще надто рано.
Якось багато стало реплік на тему „все пропало“. І якось мало інформації про війну. Фокус розмивається потоком трешу, який не можна сприйняти інакше, ніж форматування електорального поля і розігрів перед виборами (хоча для них не проглядається підстав).
Тому.
1. Зараз такий період (він, у принципі, завжди такий, але зараз особливо), коли про війну варто читати/слухати фахівців. Тому я про війну не пишу, а читаю Костянтина Машовця і всім раджу. З того, що можна позначити публічно, у Кості, на мій погляд, найкращі огляди.
Також у міру сил варто особливо підтримувати армію. Ось тут жодних пауз допускати не можна. У всіх уже хтось воює або відновлюється, уже є якісь відпрацьовані форми. Ось їх варто практикувати, це зараз вкрай важливо.
Усі, хто хоче бачити, — бачать, як важко на різних ділянках фронту. Війна нікуди не поділася, хоча через черговий виток рутинізації відходить на другий план.
2. Глибоко аналізувати політичні розклади тимчасово немає сенсу. Можна робити ставки, а потім розгорнуто обґрунтовувати, чому вони (не) зіграли.
На фінішну пряму виходять вибори в США, результати яких один спектр сценаріїв виключать, а інший спектр виведуть на перший план.

Continue reading...