Війна може довести економіку РФ до катастрофічної точки вигорання, – ISW

53
0
TEILEN

Військові зусилля Кремля дедалі більше тиснуть на економіку Росії. Це буде створювати дедалі гостріші виклики для здатності російського диктатора Воло.
Військові зусилля Кремля дедалі більше тиснуть на економіку Росії. Це буде створювати дедалі гостріші виклики для здатності російського диктатора Володимира Путіна підтримувати війну в довгостроковій перспективі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).
У звіті посилаються на публікацію газети The Washington Post, яка у неділю повідомила, що російська економіка „перебуває під загрозою перегріву“. За даними видання, надмірно високі військові витрати Росії стимулювали економічне зростання таким чином, що змусили російські компанії штучно підвищувати зарплати для задоволення попиту на робочу силу, залишаючись конкурентоспроможними на тлі високих зарплат російських військових.
The Washington Post також процитувало голову Центрального банку Росії Ельвіру Набіулліну, яка у липні 2024 року попередила, що робоча сила та виробничі потужності Росії „майже вичерпані“.
В ISW нещодавно повідомляли, що російська регіональна влада суттєво збільшує одноразові бонуси під час підписання контракту для військовослужбовців-контрактників з метою підтримання темпів розгортання збройних сил Росії (приблизно 30 тис.

Continue reading...