Home Ukraine Україна — українською Порошенко і Меркель телефоном обговорили питання безпеки, пов'язані з будівництвом "Північного потоку...

Порошенко і Меркель телефоном обговорили питання безпеки, пов'язані з будівництвом "Північного потоку – 2"

268
0
SHARE

Порошенко і Меркель обговорили будівництво Північного потоку-2
Twitter Святослава Цеголко
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Під час розмови сторони обговорили питання безпеки, пов’язані з будівництвом “Північного потоку – 2”, передає прес-служба українського президента.
Також зазначається, що співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та спільні зусилля для імплементації мінських домовленостей.
“Федеральний канцлер повідомила главі української держави про підсумки нещодавніх переговорів із президентом РФ у Сочі”, – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, 18 травня в Сочі відбулася зустріч Ангели Меркель з президентом РФ Володимиром Путіним. Під час зустрічі Путін заявив, що транзит російського газу через територію Україну буде продовжено після запуску “Північного потоку – 2”, якщо це буде економічно доцільно. Водночас Ангела Меркель зазначала, що після будівництва “Північного потоку – 2” роль України як транзитної країни має зберегтися.

Continue reading...