Прем'єр Туреччини: відповідь на дії Нідерландів буде жорсткою

287
0
SHARE

Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим засудив дії влади Нідерландів, що не дозволили міністру у справах сім’ї та соціальної політики Туреччини…
Прем’єр – міністр Туреччини Біналі Йилдирим засудив дії влади Нідерландів , що не дозволили міністру у справах сім’ї та соціальної політики Туреччини Фатма Б етюль Сайян Кайї увійти на територію турецького генконсульства в Роттердамі.
 » Ми рішуче протестуємо проти дій влади Нідерландів. Відповідні заходи Анкари гранично жорсткими. Тиск на Туреччину і міністра , який володіє дипломатичною недоторканністю , неприпустимий  » , – цитує Йилдирима агентство Anadolu.
Прем’єр зазначив, що міністр перебувала в Європі з метою розповісти туркам, які там проживають, про конституційні поправки, винесені на референдум 16 квітня. За його словами, події в Роттердамі – « великий дипломатичний скандал ».
Йилдирим зазначив, що, незважаючи на дипломатичні зусилля Анкари, врегулювати питання організації зустрічі турецького міністра з співвітчизниками в Роттердамі так і не вдалося.
« Друзі з країн Європи, які при кожній зручній нагоді люблять розмірковувати на тему демократії та свободи слова, в результаті самі проявили неповагу до прав людини », – сказав прем’єр.
Він закликав турків, які проживають в Нідерландах, до спокою.

Continue reading...