Європарламент закликав Росію звільнити українських заручників

478
0
SHARE

Також євродепутати закликали державу-агресора припинити видавати « всім жителям Криму російські паспорти »
Європейський парламент засуджує окупацію Криму державою-агресором Росією і закликає Кремль звільнити утримуваних в заручниках громадян України. Про це йдеться в прес-релізі на сайті законодавчого органу Євросоюзу.
« Європарламент знову заявляє про засудження незаконної анексії Кримського півострова і міста Севастополя Росією три роки тому. Він засуджує порушення свободи слова, зловживання щодо ЗМІ, насильницьке нав’язування російського громадянства і дискримінаційну політику, що проводиться так званою владою стосовно, зокрема, етнічної кримськотатарської меншини », – йдеться в повідомленні.
Європарламентарі закликали державу-агресора припинити видавати « всім жителям Криму російські паспорти » і « без подальших зволікань звільнити всіх незаконно і безпідставно затриманих громадян України як в Росії, так і на тимчасово окупованих територіях України, і забезпечити їх безпечне повернення ».
У законодавчому органі ЄС також зажадали від РФ « негайно припинити практику переслідування » по відношенню до жителів півострова, які протестують проти російської окупації, в зв’язку з неодноразовими випадками « зникнень » людей, застосування тортур і систематичного залякування.

Continue reading...