Переговори Порошенка та Тіллерсона і суд над Януковичем. Головні новини вівторка

1059
0
SHARE

Редакція НВ зібрала найважливіші новини за вівторок, 11 квітня
Редакція НВ зібрала найважливіші новини за вівторок, 11 квітня.
Переговори між Україною та США
Український президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном напередодні його візиту в Москву. Під час бесіди американська сторона запевнила, що не допустить ніяких пакетних домовленостей по Україні.
Зокрема, Тіллерсон запевнив, що Вашингтон підтримує територіальну цілісність України і наполягає на виконанні Мінських домовленостей, зокрема на важливості забезпечення режиму припинення вогню.
Співрозмовники домовилися продовжити двосторонні консультації після візиту Рекса Тіллерсона в Москву.
Подвійне громадянство
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав подвійне громадянство для українців в умовах гібридної російської агресії « в корені неприйнятним », що може « відкрити ящик Пандори ». Так глава українського МЗС прокоментував пропозицію угорських політиків. Раніше в уряді Угорщини заявили про доцільність подвійного громадянства для угорців, які проживають в Україні.
Кінець правління Башара Асада
Державний секретар США Рекс Тіллерсон на зустрічі глав МЗС країн G7 в Італії заявив, що правління режиму сирійського президента Башара Асада підходить до кінця.
За його словами, Росії варто координувати свої дії в Сирії з США і їх союзниками, а не з сирійським урядом. Глава Держдепу зазначив, що пріоритетом США в Сирії та Іраку залишається знищення терористичного угрупування Ісламська держава.
Провал щодо санкцій проти РФ
Посли країн Великої сімки під час зустрічі на саміті в Італії не досягли домовленості в питанні про введення нових санкцій проти Росії як відповідної реакції на її дії в Сирії.

Continue reading...