Детективи НАБУ прийшли з обшуками до офісу "Приватбанку" у Дніпрі

263
0
SHARE

НАБУ прийшла з обшуками в Приват
У « Приватбанку » повідомляють, що в його головному офісі проводиться « спільна робота відповідних підрозділів банку і детективів НАБУ ».
У головному офісі приватбанку проводяться обшуки
Співробітники НАБУ проводять слідчі дії в головному офісі « Приватбанку » в Дніпрі.
« У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюють слідчі дії в головному офісі ПАТ КБ « ПриватБанк » (м. Дніпро) « , – йдеться в повідомленні відомства в Facebook.
Зазначається, що слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження щодо фактів можливого зловживання своїм службовим становищем посадовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів ПАТ КБ « Приватбанк » в особливо великих розмірах, здійсненої менеджментом і власниками істотної участі фінустанови, внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі 116,8 млрд грн.
В той же час, прес-служба « Приватбанку » повідомляє, що в головному офісі банку проводиться « спільна робота відповідних підрозділів банку і детективів НАБУ з ретельного аналізу « токсичного портфелю » кредитів попередніх власників банку ».
« В рамках кримінального провадження з розслідування фактів незаконного надання кредитів попередніми власниками і топ-менеджерами у банку спільно з НАБУ проводяться планові роботи. На підставі заяви НБУ стосовно колишнього менеджменту банку ПриватБанк спільно з НАБУ проводить ретельний аналіз документів і готовий всіляко сприяти в проведенні слідчих дій « , – йдеться в повідомленні установи.
Відзначається, що роботи заплановані протягом декількох днів.
Раніше голова правління націоналізованого « Приватбанку » Олександр Шлапак заявив, що Генпрокуратура відкрила кримінальні справи за ст. 218 і 220, у зв’язку з доведеним банку до неплатоспроможності.
Шлапак уточнив, що мова йде про кредити 36 компаніям на 133 млрд грн, які були видані в жовтні-листопаді 2016 року і за рахунок яких були погашені кредити 193 інших позичальників банку, більше половини яких мали ставку 12-12,5% річних з прив’язкою до курсу долара і реальні заставами.
Глава правління додав, що ставка за новими кредитами становила 10,5% річних, тоді як кредитний комітет банку затвердив ставку 34% річних, а банк залучав кошти Нацбанку під 22%, у фізосіб – під 19%, юросіб – під 14,2%.

Continue reading...