Прийнято рішення відновити переговори з Ryanair – Гройсман

284
0
SHARE

Уряд спробує поновити переговори з лоукостером Ryanair.
Прем’єр провів нараду у зв’язку з виходом лоукостера із України.
10 липня Ryanair скасував запланований вихід на український ринок
© Ryanair
Уряд України спробує поновити переговори з лоукостером Ryanair і оцінити хід попередніх переговорів, повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.
« З метою вирішення ситуації провів спеціальну нараду з керівництвом Мінінфраструктури, Мін’юсту, аеропорту « Бориспіль », Асоціації « Аеропортів України », Офісу залучення та підтримки інвестицій », – написав прем’єр.
За його словами, в ході наради було прийнято кілька рішень.
Так, планується звернення до НАБУ і Антимонопольного комітету України для оцінки переговорного процесу з участю Мінінфраструктури та аеропорту « Бориспіль » щодо дотримання законодавства та умов конкуренції.
Також уряд має намір відновити переговорний процес з Ryanair, до якого долучать разом з Міністерством інфраструктури та аеропортом « Бориспіль » директора UkraineInvest – Ukraine Investment Promotion Office Даніеля Білака.
Крім того, Мінінфраструктури доручено прискорити розробку Стратегії розвитку транспортної галузі в авіасегменті, включаючи розробку стратегії розвитку українських аеропортів, у тому числі із залученням лоукостів, повідомив глава уряду.
Читайте також: Омелян внесе до Кабміну подання про звільнення гендиректора « Борисполя »
Нагадаємо, 5 липня генеральний директор аеропорту « Бориспіль » Павло Рябікін повідомив, що аеропорт зі свого боку підписав договір з Ryanair і направив до головного офісу авіакомпанії. За його словами, в договорі не враховані всі побажання Ryanair. « Більшість, але не всі. Зокрема на напрямок Київ-Лондон знижка у 80% не надається, оскільки цей напрямок для аеропорту « Бориспіль » не є новим », – додав він.
10 липня найбільший європейський лоукостер Ryanair скасував запланований вихід на український ринок, пославшись на публічний конфлікт з керівництвом аеропорту « Бориспіль ».
Комерційний директор ірландської авіакомпанії Девід О’Брайєн пояснив рішення менеджменту відмовою гендиректора « Борисполя » Павла Рябікіна виконувати угоди, досягнуті між Ryanair і Міністерством інфраструктури.

Continue reading...