А ви знали, чому Новий рік традиційно зустрічають з шампанським?

236
0
SHARE

Інформаційне агентство Українські Національні Новини. А ви знали, чому Новий рік традиційно зустрічають з шампанським?. 30 грудня 2017,04:07
Уявити собі зустріч Нового року у сімейному колі або ж з друзями і без пляшки шампанського та дзвону келихів вкрай важко. Традиція загадувати бажання під бій курантів та “запивати” його вином із бульбашками, здається, була завжди, і порушувати її мало хто ризикує. Тож, УНН вирішив нагадати своїм читачам історію цього бульбашкового напою та приємного новорічного звичаю.
Добре відомо, що батьківщиною шампанського є провінція Шампань. Перша згадка про цей напій міститься у книзі абата Годіно від 1668 року. Цікаво, що тоді бульбашки у вині вважалися браком, і його в такому разі ніхто не вживав.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шампанське до свят: пляшка українського коштує не більше 90 грн
Згодом, в другій половині XVII століття ченець П’єр Періньон придумав технологію отримання ігристого вина, створив колекцію неперевершених винних букетів та застосував пробку для шампанського з кори дуба.
Свій внесок в історію розвитку шампанських вин вніс і князь Лев Голіцин. У 70-ті роки XIX століття він заснував царський маєток із виноградниками, де згодом створив ігристий напій бездоганної якості. Незабаром на пляшках з його вином з’явився фірмовий напис “Русское шампанське”. Вважається, що звідси і бере свій початок історія радянського шампанського.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До свят червоне вино “Коктебель” Каберне продають зі знижкою
Питання, чому шампанське п’ють саме на Новий рік, ймовірно, не має однозначної відповіді.

Continue reading...