Прикордонники не пустили в Україну родича Саакашвілі

277
0
SHARE

Українські прикордонники відмовили у в’їзді дядькові Міхеїла Саакашвілі.
Затриманий не зміг пояснити мету свого перебування в Україні.
У ДПСУ повідомили, що у родича Саакашвілі був прострочений вид на проживання в Україні
© Саакашвілі/Facebook
В аеропорту « Бориспіль » прикордонники у п’ятницю, 1 грудня, відмовили у в’їзді в Україну дядькові лідера партії « Рух нових сил » Міхеїла Саакашвілі Тимуру Аласанії, який проживає в США.
За словами прес-секретаря Державної прикордонної служби Олега Слободяна, близько 15:00 при паспортному контролі громадян, які прибули з Туреччини, був виявлений громадянин Грузії, який спочатку заявив, що їде транзитом, а потім вирішив залишитися в Україні, передає  » Українська правда « .
« Спочатку він заявив, що хоче перетнути транзитом Україну, а потім захотів перетнути кордон України на в’їзд. У той же час вид на проживання в Україні у нього закінчився в липні 2017 року », – розповів Слободян.
Спікер ДПСУ зазначив, що як слід пояснити мету свого перебування в Україні і зміна рішення громадянин Грузії так і не зміг.
« Тому на підставі отриманої інформації йому було відмовлено в перетині кордону на в’їзд. Зараз він очікує свого рейсу », – сказав Слободян.
Він відмовився назвати ім’я затриманого, пояснюючи, що це непублічна інформація. Але, за його словами, мова йде саме про дядька Саакашвілі.
Пізніше Міхеїл Саакашвілі розмістив на своїй сторінці в Facebook відеозвернення Тимура Аласанії.
Аласанія підтвердив, що його затримали в аеропорту « Бориспіль » і після п’яти годин утримання у погранзоне відмовили у в’їзді. Родич Саакашвілі буде перебувати в зоні очікування аеропорту до ранку, після чого вилетить до США.

Continue reading...