Посол Великої Британії розповіла про те, що гальмує безвіз між двома країнами

321
0
SHARE

Зокрема, справу гальмують корупція у ДМС та низка інших питань.
Зокрема, справу гальмують корупція у ДМС та низка інших питань.
У Британії поки що не бачать підстав для безвізу з Україною, вважає посол
© UK in Georgia/Flickr
Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф розповіла про те, коли може запрацювати візова лібералізація її країни з Україною, та те, чому вона неможлива найближчим часом.
За її словами, окрім низки перешкод це питання ускладнене нещодавнім прецедентом, коли паспорт громадянина України незаконно отримав іноземець.
Ним виявився відомий у кримінальних колах Санкт-Петербурга Артур Денісултанов на прізвисько « Дінго ». Саме він вчинив замах на чеченських добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміну Окуєву у червні минулого року.
« Ми тепер чекаємо належного розслідування цього факту, щоб переконатися у тому, що процес видачі віз в Україні захищений і безпечний. Оскільки в іншому випадку лібералізація загрожує вже Великій Британії та безпеці її громадян », – наголосила Гоф в інтерв’ю  » Новому времени « .
Відразу після першого замаху на Осмаєва та Окуєву, член колегії МВС України, народний депутат від « Народного фронту » Антон Геращенко заявляв про те, що кілер, який напав на них, отримав українські документи за кулька днів у лютому 2016 року.
« Буквально протягом п’яти днів він оформив собі і паспорт громадянина України, і закордонний паспорт, і довідку про ідентифікаційний код », – стверджував Геращенко.
Читайте також: Канада готова працювати над « дорожньою картою » безвізу для України
Раніше посол Франції в Україні Ізабель Дюмон повідомила про те, що справа про хабарництво у Державній міграційній службі (ДМС) може поставити під загрозу дію безвізового режиму України з Євросоюзом .
29 листопада Державна міграційна служба повідомила про те, що СБУ затримала агента НАБУ при спробі підкупу заступника голови ДМС Діни Пімахової.

Continue reading...