У ГПУ поскаржилися на відмову Саакашвілі надати зразки голосу для експертизи "плівок Курченка"

273
0
SHARE

Саакашвілі можуть екстрадувати в Грузію
Заступник генпрокурора не виключив, що екс-президента Грузії можуть примусово доставити ло суду.
У Луценка пригрозили Саакашвілі зміною запобіжного заходу
© Василь Артюшенко, DT. UA
Лідер партії « Рух нових сил », колишній голова Одеської облдержадміністрації та екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі відмовився надавати Генпрокуратурі зразки свого голосу для проведення експертизи записів телефонних розмов із бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком.
« Саакашвілі жодним чином не сприяє об’єктивному розслідуванню кримінального провадження, оскільки він вже кілька разів відкинув будь-які наші клопотання надати зразки свого голосу », – заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін в інтерв’ю « 5 каналу », яке демонструвалося ввечері в понеділок, 9 січня.
На думку заступника керівника ГПУ, поведінка Саакашвілі є непрямим підтвердженням того, що « розмова таки мала місце ».
« Незабаром ми сподіваємося оприлюднити результати експертизи », – додав Єнін.
Він також заявив, що якщо політик ухилятиметься від участі в процесуальних діях та ігнорувати судові засідання, то йому може загрожувати примусова доставка ло суду і посилення запобіжного заходу.
« Кожна його дію протягом останніх тижнів тільки розширює маневр для правоохоронців. Тобто, буде це Грузія, буде це кримінальний процес в Україні, або ще якась третя опція, – вони тільки розширюються », – запевнив заступник генпрокурора.
Читайте також: У Генпрокуратурі прокоментували можливу екстрадицію Саакашвілі
Раніше прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган повідомила, що українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ проведено фоноскопічну експертизу, яка підтверджує справжність голосів на зафіксованих розмовах між Саакашвілі та Курченком .
Захист політика назвала результати експертизи сфальсифікованими .
Нагадаємо, Міхеілу Саакашвілі інкримінують порушення за ч.2 статті 256 КК (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності).
Як заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, Міхеїл Саакашвілі вступив у змову з олігархом-втікачем Сергієм Курченком і за його гроші організовував низку акцій в Україні, метою яких було дестабілізувати ситуацію в країні.

Continue reading...