Качинський закликав захищати правду про події Другої світової війни

351
0
SHARE

Голова правлячої партії Польщі заявив про те, що вороги держави намагаються розпалити в країні антисемітизм.
Голова правлячої партії Польщі заявив про те, що вороги держави намагаються розпалити в країні антисемітизм.
Голова правлячої партії Польщі « Право і справедливість » (PiS) Ярослав Качинський наполягає на необхідності захисту « правди про події Другої світової війни », повідомляє TVN 24 .
За його словами, вороги Польщі намагаються розпалити в суспільстві антисемітські настрої.
« Сьогодні вороги Польщі, можна сказати, диявол, пропонує нам дуже поганий рецепт, серйозну хворобу душі, хворобу розуму – хворобу антисемітизму. Ми повинні відхилити, відкинути його », – підкреслив політик.
При цьому він закликав діяти не силою, а « перемагати зло добром ».
« Тут ми повинні бути рішучими, ми повинні бути жорсткими, ми повинні захищати правду про те, що відбувалося в Польщі під час Другої світової війни. Але істину завжди слід захищати, пам’ятаючи про вічні слова святого Павла – перемагай зло добром », – резюмував Ярослав Качиньський.
Читайте також: У МЗС Франції піддали критиці польський закон про Iнститут національної пам’яті
Як повідомлялося раніше, 6 лютого п резидент Польщі Анджей Дуда підписав закон про Інститут національної пам’яті, яким, зокрема, запроваджується кримінальна відповідальність за « заперечення злочинів українських націоналістів ». Він також повідомив про те, що відправив його для оцінки в Конституційний суд.
Незадовго до цього Верховна Рада прийняла заяву у зв’язку з польським законом, у якій засудила зміни до закону про Інститут національної пам’яті, наголошуючи на тому, що це суперечить змісту і духу стратегічного партнерства між Україною і Республікою Польща.
Також ініціативу польських законотворців розкритикував Ізраїль, розцінивши її як можливість покарання тих, хто вижив під час Голокосту, за їхні свідчення.

Continue reading...