Геращенко повідомила, скільки дипломатів України залишиться в Росії

241
0
SHARE

Водночас віце-спікера Ради заявила, що РФ висилає вісьмох українських дипломатів із посольства в Москві та п’ятьох – з консульства в Ростові-на-Дону.
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що після видворення Москвою 13 дипломатів України, на території Росії залишаться кілька десятків працівників українських консульств. Про це вона написала в п’ятницю, 30 березня, на своїй сторінці в Facebook.
« В посольстві в Москві, в наших консульствах в Санкт- Петербурзі, Ростові, Єкатеринбурзі, Новосибірську залишаються кілька десятків дипломатів і консулів, яким тепер буде важче, зросте навантаження й тиск », – йдеться в повідомленні.
За словами Геращенко, дипломати, які залишилися в РФ, допомагатимуть українським політв’язням, яких незаконно утримують у в’язницях та СІЗО.
Водночас вона заявила, що Росія висилає вісьмох українських дипломатів із посольства в Москві та п’ятьох – з консульства в Ростові-на-Дону.
« Росія, за традицією, діє підло і боляче. У відповідь на висилку 13 російських дипломатів, які займалися сумнівною діяльністю в Україні, вони висилають 13 наших діючих дипломатів, в основному з посольства в Москві, й 5 – з нашого консульства в Ростові. Саме там відбуваються більшість судилищ над українськими політв‘язнями », – зазначила Геращенко.
Крім того, вона заявила, що Київ очікує посилення солідарності світу щодо звільнення українських заручників, « посилення тиску на РФ, яка 4 роки утримує О.

Continue reading...