"Працює на уряд США": Міноборони Росії звинуватило творця "Новачка" Мірзаянова в пособництві тероризму

302
0
SHARE

21.03.18 23:15 – « Працює на уряд США »: Міноборони Росії звинуватило творця « Новачка » Мірзаянова в пособництві тероризму Творці речовини, яку використали для отруєння в Англії екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки, могли використовувати для… Перегляд новини.
Про це заявив начальник військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Міноборони Росії Ігор Кирилов, повідомляє Цензор. НЕТ із посиланням на РБК. Сам факт відкритої публікації цієї формули в Міноборони розглядають як пособництво тероризму.
« Російська Федерація розглядає факт відкритої публікації Мірзаянова у своїй книзі формул так званих отруйних речовин і процесів їх синтезу, як акт пособництва тероризму », – сказав Кирилов на брифінгу для іноземних диппредставників, який відбувся в МЗС.
За словами Кирилова, за наявності розкритої Мірзаяноима формули і необхідного устаткування бойову отруйну речовину міг би « без особливих зусиль » отримати будь-хто, хто отримав освіту на хімічному факультеті університету.
У зв’язку із цим, на думку Кирилова, всі питання про існування « Новачка » слід ставити Мірзаянову. « Він працює на уряд США, і саме він вказує, що « Новачок » є сильнодіючою бойовою отруйною речовиною. Росія не має до цього жодного стосунку », – підкреслив Кирилов.
Мірзаянов назвав у коментарі РБК звинувачення з боку міністерства « дурістю ». « Терористи в горах і в Сирії, а я – пенсіонер », – зазначив він.
Хімік також заявив, що опублікована ним формула « даремна », оскільки у тексті не вказано промотор реакції – речовину, яка додається до каталізатора для поліпшення його властивостей.

Continue reading...