Росія програє на більшості «геополітичних майданчиків» – аналітик

347
0
SHARE

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін вважає, що Росія програє на більшості «геополітичних майданчиків», російський блеф буде викрито і реальність поверне свої права. Аналітик вважає, що протистояння із США, НАТО і до певної міри з ЄС є сьогодні найбільш вигідним геополітичним позиціонуванням Росії, яке в тактичному плані дає їй більше переваг, ніж недоліків.
Як передає кореспондент УНІАН, таку думку він висловив під час виступу на 11-му Київському безпековому форумі.
«Для нинішнього російського режиму немає нічого гіршого, ніж визнати західні правила і позбутися власних імперських ілюзій, тому що тоді втрачається все, що має для нього цінність, а від цих цінностей путінська Росія ніколи не відмовиться», – заявив він.
На переконання Горбуліна, конфронтація із Заходом дозволяє Кремлю виступати при цьому від імені всього російського народу.
«Протистояння із США, НАТО і до певної міри з ЄС є сьогодні найбільш вигідним геополітичним позиціонуванням Росії, яке в тактичному плані дає їй більше переваг, ніж недоліків», – вважає аналітик.
Читайте також Порошенко: «ахіллесовою п’ятою» Росії є її агресія проти України
Горбулін відзначає, що Росія зробила заявку на те, щоб очолити «антизахідний тренд», який об’єктивно сформувався на даному історичному етапі.

Continue reading...