Євросоюз закликав Росію не блокувати розслідування хіматак у Сирії

299
0
SHARE

ЄС хоче покарати Асада
Європейський Союз вважає, що відповідальність за хімічну атаку в сирійській Думі, жертвами якої стали не менше 75 осіб, несе режим диктатора Башара Асада.
Для розслідування обставин інциденту в Брюсселі вважають необхідним відновити роботу Об’єднаного слідчого механізму ООН.
« Докази вказують на ще одну хімічну атаку, здійснену режимом. Європейський Союз рішуче засуджує використання хімічної зброї і закликає до негайного реагування з боку міжнародного співтовариства », – сказано в комюніке, поширеному Європейської зовнішньополітичної службою (ЄВС) в неділю, 8 квітня.
ЄС закликав Іран та Росію скористатися своїм впливом на режим Асада, щоб не допустити нападів на цивільне населення в майбутньому.
« Захист цивільних осіб має залишатися абсолютним пріоритетом », – підкреслили в ЕВС.
Укладачі заяви нагадали, що Росія в листопаді 2017 року заблокувала відновлення мандату Об’єднаного слідчого механізму для розслідування хімічних атак у Сирії
У заяві також йдеться, що в липні 2017 року і березні 2018 року ЄС вводив санкції проти чиновників режиму Асада, причетних до створення та застосування зброї масового ураження, і готовий і далі робити все можливе, щоб притягнути до відповідальності винних у військових злочинах.

Continue reading...