"Танці на ранах суспільства": Нацрада відреагувала на скандальне відео з концерту "Інтера" до 9 травня

276
0
SHARE

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відреагувала на скандальний уривок з концерту каналу «Інтер» до 9 травня, оприлюднивши заклик не розколювати суспільство. Нацрада зазначила, що у соціальних мережах спалахнуло обурення через ролик, змонтований із кадрів прийдешнього «святкового» телепродукту «на одному з каналів».
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відреагувала на скандальний уривок з концерту каналу «Інтер» до 9 травня, оприлюднивши заклик не розколювати суспільство.
«Потрібно пам’ятати, що засоби масової інформації мають великий вплив на суспільство. Спроби фіксації радянських стереотипів не мають нічого спільного з реальністю, в якій живе сьогоднішня українська держава. Покоління, що сьогодні творять нові смисли, активне демократичне суспільство, яке живе в часі підкорення космосу, унікальних технологій, освіти без кордонів, відкритого світу потребує й адекватної інформаційної сфери. І це має бути простір, вільний від маніпуляцій», – йдеться у звернення Нацради на сайті регулятора.
Читайте також У мережі показали, як концерт « Інтера » до 9 травня рекламують в поїзді « Інтерсіті » (фото)
Зазначається, що у суспільстві сьогодні «багато болю». «Країна п’ятий рік боронить свою суверенність від нападу російського агресора, оплакує сьогоднішніх загиблих, рятує позбавлених окупантами дому. І в той самий час поминає мільйони загиблих у минулій, Другій світовій, війні – 73 роки не стишили болю, бо його весь цей час і не лікували… Україна віддає шану тим, хто повернувся живим, зупинивши нацизм і виживши потім у затяжній і всепоглинаючій сталінщині, осмислює уроки історії, перестає бути безродним совєтським племенем, заліковує тяжкі ментальні рани, вибудовує шляхи примирення в ім’я цивілізації, де всі шанували би пам’ять одне одного, вчилися злагоді, повазі до різних доль і єднання для майбутнього неповторення біди.

Continue reading...