Вишинський сподівається на обмін після відмови від громадянства України

254
0
SHARE

Директор РИА Новости Украина Кирило Вишинський впевнений, що вихід із українського громадянства може допомогти йому стати претендентом для обміну заручниками.
Директор « РИА Новости Украина » Кирило Вишинський впевнений, що вихід із українського громадянства може допомогти йому стати претендентом для обміну заручниками.
Про це він сказав під час виступу у залі суду, де розглядалася апеляція щодо зміни йому запобіжного заходу.
Так, оголошуючи про свій намір відмовитися від громадянства України, Вишинський зазначив, що очевидно співробітники Служби безпеки шукають можливості для звільнення українців, які перебувають за гратами в Росії.
« Мені шкода, що для звільнення українців, які відбувають покарання на території РФ, не можна знайти єдиного політичного рішення, тому треба проводити різні спецоперації СБУ для того, щоб знайти собі жертву для обміну », – заявив директор « РИА Новости Украина ».
Він додав, що йому відомо, його мати вже покинула територію України, тому у правоохоронців немає козирів проти нього.
« Люба СБУ, якщо вам потрібна була жертва для обміну, то не треба було робити так багато зусиль, задіювати такий великий ресурс, проводити обшуки у моїх стареньких батьків та в офісах, і допитувати десятки людей, з котрими я був пов’язаний », – сказав Вишинський.
Він додав, що можна було просто з ним зв’язатися і все пояснити, а не « демонструвати рівень своїх можливостей ».
Вишинський розповів, що багато роздумував про своє рішення, знаходився у важкому моральному стані, і прийшов до висновку, що допити його рідних та знайомих, це такі собі тортури проти нього, аби домогтися стати об’єктом для обміну.
Також він зазначив, що йому шкода йти на цей важкий крок і покидати країну, у якій він народився і виріс,а також подякував президенту Росії Володимиру Путіну та канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за підтримку та увагу до його справи.

Continue reading...