Лідери G7 виступили із різкою заявою щодо РФ та заявили про можливе посилення санкцій проти неї

465
0
SHARE

« Велика сімка » закликала Росію припинити підривати демократію.
Лідери країн « Великої сімки » – Сполучених Штатів, Канади, Японії, Франції, Німеччини, Італії та Великобританії – зробили різку заяву щодо Росії через кілька годин після того, як президент США Дональд Трамп заявив про бажання повернути Москву до клубу найбільших економік світу.
Про це повідомляє Reuters .
« Ми закликаємо Росію припинити свою поведінку з дестабілізації, підрив демократії і підтримку сирійського режиму », – йдеться у комюніке лідерів G7 після їхньої дводенної зустрічі у канадському Квебеку.
Лідери G7 засудили напад у Солсбері в Англії на колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію із використанням нервово-паралітичної речовини російського виробництва, зазначивши, що « цілком ймовірно », що за атакою стоїть Москва. Росія ж заперечує свій зв’язок із нападом.
Лідери « Великої сімки » взяли на себе зобов’язання, не повідомляючи Росію, обмінюватися інформацією між собою та співпрацювати з інтернет-провайдерами та компаніями з соціальних мереж, щоб унеможливити іноземні втручання на виборах.

Continue reading...