Кремль має прийняти миротворчу операцію під егідою ООН на всій тимчасово окупованій території Донбасу, – Порошенко

275
0
SHARE

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером за…
Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером за результатами Двадцятого Саміту Україна-ЄС, передає Цензор. НЕТ, із посиланням на прес-службу глави держави.
« Я вважаю, що єдиним способом змінити ситуацію є опечатати неконтрольовану частину українсько-російського кордону з державою агресором і забезпечити імплементацію Мінських угод », – сказав Глава держави.
« Кремль повинен прийняти розгортання багатонаціональної миротворчої операції під керівництвом ООН на всій тимчасово окупованій території Донбасу, включаючи кордон з Росією », – також наголосив Петро Порошенко.
Президент з сумом констатував, що це вже четвертий Cаміт, на якому йому та лідерам ЄС довелося обговорити триваючу грубу російську агресію проти України. « Я вдячний, що з того часу як Росія напала на Україну у лютому 2014 року, ЄС зміцнив свою роль як гарант суверенітету та територіальної цілісності нашої країни », – підкреслив він.
Петро Порошенко також зазначив, що високо цінує нещодавні рішення Ради ЄС продовжити економічні та галузеві санкції ЄС проти Росії до 31 січня 2019 року, а також – кримський пакет санкцій ще на один рік.

Continue reading...