Парубій каже, що Українська помісна церква може з'явитися до кінця року

244
0
SHARE

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україна вже влітку-восени може отримати Томос і тоді Українська єдина помісна церква буде створена у цьому році.
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україна вже влітку-восени може отримати Томос і тоді Українська єдина помісна церква буде створена у цьому році.
Про це він розповів під час прес-конференції у п’ятницю.
Перед цим журналіст запитав у нього, чому у парламенті не ставили на голосування закони про полегшення переходу парафій та про статус церкви, яка знаходиться у країні-агресорі і коли вони будуть розглянуті.
Парубій відповів, що ці питання знаходяться під його особливим контролем і, на його думку, вони би дозволили вирішити багато дискусій, які є і в громадах.
« Коли велика кількість громад українського патріархату хочуть формально перейти в юрисдикцію Київського патріархату, але умовно немає можливості. Хочуть, щоб церква, яка знаходиться на території їхньої громади, яка була побудована за їхні гроші, була передана у Київський патріархат », – сказав він.
Спікер додав, що наразі діє робоча група, яка визначає ключові питання, серед яких головним є отримання Томосу.
За його словами, воно дозволить вирішити питання тих двох законів і величезної кількості інших питань, які дадуть можливість об’єднати всіх православних християн України в одну церкву.
« Я переконаний, що з моменту отримання Томосу ми будемо бачити масовий перехід православних християн, які сьогодні формально перебувають у Московському патріархаті, у єдину українську церкву », – сказав Парубій.

Continue reading...