Посольство США в Росії закликало звільнити українського політв'язня Сенцова

56
0
SHARE

Як передає Цензор. НЕТ, про це йдеться у Twitter Посольства США в РФ. « Ми, як і раніше, серйозно стурбовані погіршенням стану здоров’я Олега Сенцова », -…
Як передає Цензор. НЕТ, про це йдеться у Twitter Посольства США в РФ.
« Ми, як і раніше, серйозно стурбовані погіршенням стану здоров’я Олега Сенцова », – йдеться у Twitter американської дипмісії.
Автори повідомлення також закликали російську владу випустити на свободу Сенцова та всіх затриманих у Росії українських громадян « із гуманітарних міркувань ».
Як відомо, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва і Олексія Чірнія затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у нібито створенні на території півострова терористичної організації.
16 травня 2018 року адвокат Сенцова повідомив, що його підзахисний 14 травня оголосив безстрокове голодування. Таким чином Сенцов вимагає звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

Continue reading...