Український ВПК практично позбувся залежності від російських комплектуючих – Порошенко

282
0
SHARE

Президент Петро Порошенко заявляє, що український оборонно-промисловий комплекс практично позбувся залежності від постачання комплектуючих із Росії. Президент нагадав, що на параді до Дня Незалежності будуть продемонстровані нові зразки техніки, виготовлені за стандартами НАТО.
Президент Петро Порошенко заявляє, що український оборонно-промисловий комплекс практично позбувся залежності від постачання комплектуючих із Росії.
Про це він заявив на відкритті виставки сучасного озброєння та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань «Міць нової армії» на Михайлівській площі у Києві, повідомили у прес-службі глави держави.
Читайте також « Укроборонпром » представив свою продукцію на виставці в Казахстані
Порошенко нагадав, що у 2014 році поставив завдання, у разі необхідності, перевести роботу підприємств оборонно-промислового комплексу у три зміни, щоб у повній мірі забезпечити ЗСУ та інші силові підрозділи необхідним силовим компонентом. «Зусилля оборонної промисловості зараз концентруються на виготовленні високотехнологічного сучасного озброєння, яке повністю відповідає світовим стандартам, а також на модернізації існуючих типів озброєння. При цьому модернізація здійснюється з урахуванням досвіду його бойового застосування на Сході», – повідомив президент.
За його словами, «те, на що раніше йшли десятиліття, сьогодні оборонна промисловість України робить за місяць». «І на основі стратегії імпортозаміщення, в якій ми практично позбулися залежності від постачання комплектуючих із Росії. Прошу, щоб ви лише уявили собі, що у 2013 році ця залежність становила від 40 до 70 %», – наголосив глава держави.

Continue reading...