В РПЦ запанікували через ще один крок до надання автокефалії українській церкві – Телеканал новин 24

239
0
SHARE

У Російській Православній Церкві панічно розкритикували призначення Вселенським патріархатом своїх екзархів (повірених) в Україні. Так, в РПЦ назвали цей крок « вторгненням на канонічну територію Московського патріархату ». Новини політики, Новини Росії, Новини України, релігія, РПЦ, УПЦ КП, УПЦ МП, Україна – Росія, Єдина помісна церква – Телеканал новин 24
У Російській Православній Церкві панічно розкритикували призначення Вселенським патріархатом своїх екзархів (повірених) в Україні. Так, в РПЦ назвали цей крок « вторгненням на канонічну територію Московського патріархату ».
Про це у Facebook повідомив голова Синодального відділу із взаємин РПЦ зі ЗМІ Володимир Легойда.
24 канал повідомляв, що Вселенський патріархат у межах підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні призначив своїх екзархів (повірених) у Києві.
« Призначення Константинопольським Патріархом своїх представників-єпископів на Україні – без узгодження з Патріархом Московським і всієї Русі і Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України – є не що інше, як безпрецедентно грубе вторгнення на канонічну територію Московського Патріархату », – написав Легойда.

Continue reading...