Ніхто не повірив: як відреагували Україна та світ на російське "розслідування" катастрофи МН17

345
0
SHARE

Сьогодні Міністерство оборони Росії заявило, що відеодокази Міжнародної слідчої групи про причетність РФ до збиття Малазійського боїнга МН17, – фальсифікація. Крім того, росіяни знову звинуватили українську сторону в трагедії. Їхнім, нібито, аргументом було те, що « Боїнг » збили ракетою,…
Сьогодні Міністерство оборони Росії заявило, що відеодокази Міжнародної слідчої групи про причетність РФ до збиття Малазійського боїнга МН17, – фальсифікація.
Крім того, росіяни знову звинуватили українську сторону в трагедії. Їхнім, нібито, аргументом було те, що « Боїнг » збили ракетою, яку 1986-го отримала військова частина в Україні.
Російський генерал-лейтенант Микола Паршин сьогодні заявив, що « після вивчення журналів обліку прийнятої продукції комісією було встановлено, що у грудні 1986-го ракета була доправлена залізничним транспортом у розташування 223 зенітної ракетної бригади (за часів СРСР в/ч 20152, зараз 223 зенітний ракетний полк – Gazeta.ua), яка входила до складу Прикарпатського військового округу і дислокувалася у Тернопільській області УРСР. Після цього « ракета на територію Росії не поверталася ». Нові « докази » вже передані нідерландським слідчим ».
Секретар Ради безпеки і оборони Олександр Турчинов спростував заяви російської сторони про те, що ракета « Бук », якою 2014-го над Донбасом був збитий « Боїнг » Малазійських авіаліній, нібито має українське походження.
« Заява Російської Федерації про нібито український слід ракети, яка збила МН17, – це черговий невдалий фейк Кремля, щоб прикрити свій злочин, який уже доведений як офіційним слідством, так і незалежними експертними групами », – сказав Турчинов.

Continue reading...