Порошенко закликав Раду обрати новий склад ЦВК та розблокувати вибори до ОТГ

64
0
SHARE

Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності обрати новий склад ЦВК та розблокувати виборчий процес у новостворених 127 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). Глава держави Петро Порошенко підкреслив, що Верховна Рада має негайно прийняти рішення щодо розблокування місцевих виборів, якщо є якісь неузгодженості в законодавстві.
Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності обрати новий склад ЦВК та розблокувати виборчий процес у новостворених 127 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).
Як повідомили УНІАН у прес-службі президента, про це він сказав в інтерв’ю житомирському телеканалу «СК1».
Глава держави підкреслив, що якщо є якісь неузгодженості в законодавстві, то Верховна Рада має негайно прийняти рішення щодо розблокування процесу.
«Якщо для цього потрібно рішення Центральної виборчої комісії, знову таки Верховна Рада має розглянути президентське подання, яке вже більше року знаходиться в парламенті, й обрати новий склад ЦВК. Це важливо не лише для створення об’єднаних територіальних громад, але і для забезпечення вільних прозорих чесних виборів президента і парламенту наступного року», – додав Порошенко.
Глава держави зауважив, що ще в квітні 2014 року наголошував, що децентралізація буде однією з найголовніших реформ, і влада з Києва має перейти до територіальних громад.
Читайте також ЦВК порахувала витрати на вибори президента та парламенту в 2019 році
«Всі дуже скептично до цього ставилися. Казали, поки вони кандидати, вони всі обіцяють.

Continue reading...