Порошенко не може спрогнозувати, коли введуть миротворців у Донбас

176
0
SHARE

Президент Петро Порошенко на даний момент не може спрогнозувати терміни можливого рішення Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй щодо введення миротворців на окуповану територію Донбасу.…
Президент Петро Порошенко на даний момент не може спрогнозувати терміни можливого рішення Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй щодо введення миротворців на окуповану територію Донбасу. Про це він сказав у ході урочистостей з нагоди 25-річчя заснування Національної академії правових наук України у Харкові.
« Я буду відвертим: я не можу сьогодні назвати навіть приблизно терміни рішення щодо миротворчої місії, навіть не можу їх впевнено прогнозувати, коли це станеться… Але це те, що необхідно Україні, це те, що відповідає нашим національним інтересам, і складність цього завдання не означає, що ми не повинні наполегливо над цим працювати », – сказав президент.
За його словами, миротворці ООН на всій території ОРДЛО з виходом на неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону гарантують припинення активних боїв.
« Коли там буде миротворчий корпус, Росія буде змушена вивести свої окупаційні регулярні війська, а миротворці роззброять незаконні збройні формування, і це значно зменшить ризик ескалації повномасштабної війни з Росією.

Continue reading...